идеи за детска стая

Детската стая – оазис на въображението

Детската стая е особено пространство, което често бъркаме със спалня. Но всъщност тази стая е много повече. В нея детето минава през различни периоди от живота си и извършва различни дейности. Освен задължителната зона за сън, в детската стая трябва да се поместят и зони за игра, учене, забавления, хобита, както и зона за складиране. Картинката се усложнява още повече, когато детската стая е предназначена за две или повече деца.

Това пространство несъмнено ще претърпи редица промени през годините. Важно е да бъде съобразено с интересите на децата, за да могат те да развиват въображението и любопитството си към света.

Ако искате да избягате от традиционните решения с готови мебели, разгледайте следващите примери за вдъхновение. Направете за детето си най-добрата среда, за да гледате как то расте щастливо и създава чудеса.

Стая – легло

Децата откриват света всеки ден. В тази интересна стая с множество променящи се елементи, те имат възможност да строят различни замъци и къщи, да се скриват и да се събират за игра и веселие.

Архитект и снимки: Jean Verville

jean verville architecte_A12

Изрисувана стая

Децата обичат да експериментират и когато хванат пишещ предмет започват да творят навсякъде. Вместо да се карате на детето, че рисува не където трябва, направете стените лесни за почистване с миеща се боя или дъски за писане и се наслаждавайте на творческия процес.

stringio

Стая в стаята

Направете стаята на детето си интересна като вкарате стая в стаята. Можете да оформите по този интересен начин къта за игра, учене или зоната за спане. Създавайки скрити и мистериозни кътове в детската стая, създавате поле за игра и забавление на децата.

Проект: Van Staeyen Interieur

Надявам се въображението ви да е провокирано и да се вдъхновите да създадете за децата си един малък озис.

Рая Боюкова | raya@te3s.org

5 thoughts on “Детската стая – оазис на въображението”

  1. Pingback: Kреативни идеи за уединен и уютен домашен офис - te3s

  2. Pingback: Използване на текстил в архитектурните пространства - te3s

  3. Pingback: Как да обзаведем Монтесори спалня за бебе – 8 прости правила

  4. Pingback: 10 детски площадки, проектирани от световноизвестни творци - te3s

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *