Тенденции в интериора и защо да не ги следваме!

В началото на всяка година можете да прочетете доста статии относно последния писък на модата що се отнася до интериора. Но дори и да сте най-следващият тенденциите човек, трудно бихте могли да сменяте вида на дома си всяка година. Разбира се, можете да вкарвате отделни, лесносменяеми мебели, текстил и различни декоративни елементи. Но и те са по-скоро въпрос на личен вкус и не е задължително да чакате нова година, за да промените нещо в дома си.

Поради тази причина бих ви дала няколко съвета какво да следвате и да се замислите върху няколко общовалидни принципа преди да се впуснете в трескаво пребоядисване с новия цвят на годината PANTONE.

Следвайте вътрешния си глас

Всички хора сме различни и имено затова животът е толкова пъстър и разнообразен. Няма как всички да харесваме модерен стил и ахроматична гама. Ако кухнята на мечтите ви e в “Бохо” стил… aми, просто я направете такава, без да се интересувате, че тази година е на мода друго. Вашият дом е огледало на вашия вътрешен свят!

Кухня в бохо стил
Image source / Снимка

Отговорете на нуждите си

По ред причини актуалното за годината може да не отговаря на вашите нужди. Например ако имате домашен любимец, може би текстилни или кожени столове не са най-подходящи за трапезарията или пък е трудно да подържате минималистичен вид на дома си, когато децата играят из цялата къща. Както се казва “Всеки луд с номера си” :). Уверете се, че вашият дом отговаря преди всичко на вашите потребности, за да бъде удобен и уютен за вас и модерен във вашите очи.

Съобразете се с бюджета си

Съобразете се с бюджета си – Когато започвате преустройство, изключително важно е да направите бюджет и да се съобразите с него. Изберете материалите и обзавеждането според средствата, които сте определили за това. Има прекрасни неща и идеи, които могат да ви помогнат в реализирането на изискан, стилен и уютен дом, дори и бюджетът ви да е скромен.

Ананаси на фона на OSB плоскост

В крайна сметка всеки ремонт е неудобство за обитателите на дома, поради което е важно да подхождаме рационално и отговорно. Никой не иска да живее във вечен ремонт, а и не е необходимо. Няма нищо лошо в модерните неща, но преди всичко бъдете себе си, съграждайки новия си дом.

Рая Боюкова | raya@te3s.org

3 thoughts on “Тенденции в интериора и защо да не ги следваме!”

  1. Pingback: Черната дъска като акцент в интериора - te3s

  2. Pingback: Диванът – основният акцент в дневната - te3s

  3. Pingback: Тенденции в дизайна през 2022 година: цветови съчетания

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *