закачалки за дрехи

14 начина да се сдобиеш с повече място в спалнята

Купища от носени по веднъж дрехи,  недочетени списания заплашително наклонили се от нощното шкафче, чекмеджета, които не мога да се затворят от нещата в тях … звучи ли ви познато? Ако е така, сте попаднали на правилното място. Да намериш място да побереш всичко в спалнята не е лесно, особено ако сте ограничени откъм гардероби (или въобще не ви се намират). Ето четиранадестте начина на Лаура Гаскил да оползотворите максимално потенциала за съхранение на вашата спалня:

1. Вградени шкафове от пода до тавана

Помислете за инвестиция във високи, тесни шкафове или лавици. Поставянето им от двете страни на вратата на стаята изглежда балансирано, а и побират изненадващо количество дрехи в малка площ, когато стигат чак до тавана.

 2. Използвайте кошница за мръсното пране

Използваните дрехи трупат ли се неусетно в ъгъла на стаята? Определете голяма платнена чанта или кошница, която да събира мръсното пране, докато намерите време да се погрижите за него.

3. А защо не един много дълъг скрин

Оползотворете цялото пространство от стена до стена с един много дълъг скрин (или няколко подхождащи си малки скрина), за да използвате и последния свободен сантиметър.  Запълването на цялото пространство от край до край с ниски шкафове даже може да накара стаята да изглежда по-голяма.

4. Окачете дрехите си на показ

Вземете пример от Тина Фуссел и използвайте обикновена рамка, за да окачите най-хубавите си и любими дрехи на показ като така освободите място в гардероба за по-безинтересното и основно облекло.

5. Направете си гардероб там, където той отсъства

Гардеробът просто липсва? Преобразете едната стена на помещението във ваш собствен бутик с комбинация от лостове, полици и чекмеджета. Ако не искате всичко да е на показ постоянно, можете да сложите завеса отпред.

6. Спрете се на по-обемни нощни шкафчета

Масичките може да изглеждат по-елегантно, но когато става въпрос за прибиране, се нуждаете от чекмеджета и лавички на това място. Там, разбира се,  може да сложите някоя книга, но ако имате още свободно място, защо да не приберете и няколко чаршафи или резервно одеяло?

7. Съхранявайте резервните възглавници и одеяла в голям кош

Прането ви не е единственото нещо, което може да сложите в голям плетен кош.

8. Разчистете “еднодневките” с кутии и кошници

Знаете какво имам предвид – онези дрехи, които се натрупват по столовете, леглото или пода, които може да са носени веднъж, но не са наистина мръсни. Вместо да изгубите контрол над тях, решете проблема като ги разпределите в няколко кошници.

9.Постройте допълнително място за съхранение около леглото

Запълнете празното пространство около и над леглото, така ще увеличите възможностите за съхранение експоненциално. Високи, тесни шкафове от двете страни на леглото могат да поберат висящите дрехи, докато лавиците над  таблата на леглото са перфектни за съхраняване на книги или извън сезонни аксесоари. Имайки предвид безопасността, се уверете, че каквото и да окачите над главата си е добре закрепено.

10. Обединете всичко в едно

Извлечете максимума от неудобните пространства с направени по поръчка мебели, които обединяват таблата, нощните шкафчета и гардероба.  Освен, че можете да оползотворите всяка чупка, това означава, че може да изберете собствена конфигурация на лавиците, която идеално да ви пасва. Имате малко неща за окачване, но тонове пуловери? Поръчайте си повече чекмеджета и рафтове. Обичате да четете? Включете и лавица за книгите ви до леглото.

11. Изберете легло с място за съхранение… или го модифицирайте сами

Съхранението под леглото се е сдобило с не много привлекателен имидж през изминалите години, но стига да не го натъпчете прекалено, използването му е чудесна идея. Някой легла като това показано тук, са пригодени със специални отделения за багаж. Ако вашето няма, пак можете да използвате кутии, направени с тази цел или да вдъхнете на няколко стари чекмеджета нов живот като ги снабдите с колелца и ги плъзнете под леглото. Каквото и да изберете се уверете, че има покритие, което да ги предпазва от прахта.

12. Потърсете тесни масички и стенни закачалки, където пространството е тясно

Имате съвсем малко място между долния край на леглото си и стената? Все още може да го оползотворите. Изцедете още малко място чрез супер тясна конзолна масичка или висяща лавица, която да използвате като тоалетка  или стенни закачалки за колиета и шалове.

13. Мислете различно, когато опре до съхранение на обувки и големи аксесоари

Ако шкафът ви е малък, помислете за изнасянето на аксесоарите ви на показ. Отворен тип рафтове са чудесни за поддържането на обувките, чантите и шапките чисти, подредени и лесни за намиране.

14. Станете потайни

Имате наистина чепато пространство? Може да се нуждаете от не чак толкова обикновено решение като този правен по поръчка плъзгащ се шкаф за обувки. Опитният професионалист ще може да направи така, че вашето проблемно разпределение, да заработи за вас.

Източник: http://www.houzz.com/

Ние също можем да ви помогнем да организирате умно дома си. Свържете се с нас: info@te3s.org

1 thought on “14 начина да се сдобиеш с повече място в спалнята”

  1. Хареса ми идеята за дрехите, които стоят отгоре, обличани само по веднъж. По принцип се мисля за добра домакиня, но как да прибера дрехи в гардероба, които вече съм носила, а няма къде да ги оставя и ги трупам върху един стол в спалнята. Малко е неугледно! Ще помисля как точно да ги “подредя”, така че да не са отгоре 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *