преградна стена в малък апартамент

Mодерен малък апартамент в Русия

Всичко необходимо, събрано в 60 кв.м.

Проектът е дело на руския дизайнерът Влад Мишин, който успява, само на 60 кв. м., да проектира просторно и многофункционално жилище.

Малкият апартамент е разделен по средата с пластична структура, коята обособява различните функционални групи. В апартамента няма коридори, което позволява повече място за жилишните помещения. Преградната стена е изградена от няколко трансформиращи се част и представлява черна метална носеща рамка с покритие от шперплат.  

Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-9

Стената е разделена на три части. Първата, на която са вместени телевизорът и малка библиотека, се върти около оста си, така че да може да се гледа както от дневната, така и от спалнята. Зад втората част е скрит кухненския кът. Тя може да се затваря и отваря с помощта на плъзгащи се елементи. Хладилникът е поставен в отделна ниша със самостоятелна вратичка. В третата част на стената е вратата към тоалетната. Достъп към санитарното помещение има и от спалнята.

Съчетаването на материалите и цветовете е изключително приятно. Светлото дърво и топлият жълт цвят придават уют и мекота на иначе ръбатите форми.

Този проект е доказателство, че дори и да имате малък апартамент, можете да го направите уютен и функционален. Всичко е въпрос на въображение. А ако вие мислите, че не можете да се справите, обърнете се към професионалист. Инвестицията определено си заслужава.

Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-5
Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-1
Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-2
Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-3
Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-4
Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-7
Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-6

Вижте още:

Лофт за двама пътешественици

Еднофамилна къща за дървета във Виетнам

Нарисуван интериор на кафене в Сеул

Снимки: Behance

Статия: арх. Рая Боюкова | raya@te3s.org

info@te3s.org

1 thought on “Mодерен малък апартамент в Русия”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *