надпис Challenge yourself

ТОП 5 – сайтове за архитектурни конкурси

Архитектурните конкурси стават все по-популярни в последните години. Заради световната икономическа кризата става все по-належащо да се намери най-доброто решение, на най-добрата цена, а единствения начин това да се случи е конкурс! От гледна точка на професионалистите, конкурсите са добър начин да сверят часовниците си и да видят къде се намират спрямо останалите.

В днешно време има изключително много информация в интернет пространството. Можете да проектирате сграда навсякъде по света и ако сте достатъчно добри, тя да бъде построена. Но за да не се изгубите из многобройните сайтове, ви предлагаме най-добрите 5 (според нас), където можете да намерите конкурси за архитекти и интериорни дизайнери навсякъде по широкия свят.

5. http://designcompetition.com/– в този сайт ще намерите много информация, предимно за интериорни и дизайнерски проекти. Отстрани на всяка публикация ясно са посочени колко дни остават до крайния срок за предаване на проекта. По този начин можете лесно да прецените дали имате достатъчно време за проекта или не.

4. http://www.deathbyarchitecture.com/– предимството тук е, че можете да сортирате конкурсите. Например да търсите само интернационални, по регион или пък само студентски.

3. http://www.ac-ca.org/en/home– тук публикуват по-рядко, защотоконкурсите са само такива, които те организират. Има три основни категории: настоящият конкурс, какво предстои и какви са резултатите от миналия конкурс. Ако си харесате предстоящия конкурс може да ви се наложи да почакате няколко месеца докато стане актуален, но със сигурност си заслужава, защото повечето им конкурси са доста интересни.

2. http://thecompetitionsblog.com/– доста добър блог за архитектурни конкурси. Голямото му предимство е, че в него можете да намерите архитектурни конкурси на езици различни от английския и по този начин да имате по-малко конкуренция, ако владеете съответния език. Най-често срещани, освен английския, са френски, немски, италиански и испански.

1. http://archinect.com/competitions– това е мястото, където можете да намерите голяма част от публикуваните в гореспоменатите сайтове конкурси. Изключително богата и добре систематизирана база данни. Конкурсите са разделени по месеци, а срещу всеки конкурс има дата с краен срок за регистрация и дата с краен срок за предаване на проекта.

Ето и малко сайтове, които не успяха да влязат в топ 5 (от гледна точка на информацията, която предоставят за конкурсите), но също смятаме за полезни J

http://www.architecture.com/Home.aspx

http://www.thearchitectureroom.com/category/competitions

http://www.bustler.net/index.php/competitions/

http://www.archdaily.com/category/competitions/

Това са нашите фаворити, а ако и вие се сещате за някой полезен сайт ще се радваме да ни допълните 🙂

Автор: Рая Боюкова/ raya@te3s.org

2 thoughts on “ТОП 5 – сайтове за архитектурни конкурси”

  1. Pingback: Сайтове за архитектурни конкурси #2 – TE3S

  2. Pingback: Сайтове за архитектурни конкурси #2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *