надпис Challenge yourself

Top 5 сайтa за архитектурни конкурси

Архитектурните конкурси стават все по-популярни в последните години. Заради световната икономическа кризата става все по-належащо да се намери най-доброто решение, на най-добрата цена, а единствения начин това да се случи е конкурс! От гледна точка на професионалистите, конкурсите са добър начин да сверят часовниците си и да видят къде се намират спрямо останалите.

В днешно време има изключително много информация в интернет пространството. Можете да проектирате сграда навсякъде по света и ако сте достатъчно добри, тя да бъде построена. Но за да не се изгубите из многобройните сайтове, ви предлагаме най-добрите 5 (според нас), където можете да намерите конкурси за архитекти и интериорни дизайнери навсякъде по широкия свят.

Death by architecture

В този сайт можете да сортирате конкурсите. Например да търсите само интернационални, по регион или пък само студентски.

The competition blog

Добър блог за архитектурни конкурси. Голямото му предимство е, че в него можете да намерите архитектурни конкурси на езици различни от английския и по този начин да имате по-малко конкуренция, ако владеете съответния език. Най-често срещани, освен английския, са френски, немски, италиански и испански.

Archinect

Това е мястото, където можете да намерите голяма част от публикуваните в гореспоменатите сайтове конкурси. Изключително богата и добре систематизирана база данни. Конкурсите са разделени по месеци, а срещу всеки конкурс има дата с краен срок за регистрация и дата с краен срок за предаване на проекта.

RIBA Competitions

Да участваш и спечелиш конкурс на Британският кралски институт за архитектура е престижно постижение.

Bustler

В този сайт ще намерите много архитектурни конкурси. За всеки конкурс има актуална информация за провеждането му – срокове, награден фонд, жури и други.

Това са нашите фаворити, а ако и вие се сещате за някой полезен сайт ще се радваме да ни допълните 🙂

Вижте още предложения за сайтове за архитектурни конкурси в част 2.

Автор: Рая Боюкова | raya@te3s.org

3 thoughts on “Top 5 сайтa за архитектурни конкурси”

  1. Pingback: Сайтове за архитектурни конкурси #2 – TE3S

  2. Pingback: Сайтове за архитектурни конкурси #2

  3. Pingback: Сайтове за архитектурни конкурси #2 - te3s

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *