Симбиоза 2014 – Велико Търново

През 2014 година за първи път ЕАСА – Асамблея на студентите по архитектура в Европа (EASA – European Architecture Students Assembly) ще се проведе в България, Велико Търново. Всяка година, от 1981, през лятото се събират студенти по архитектура от цяла Европа, а често има и участници дошли от по-далечни страни. Те живеят, творят и разменят опит и идеи в рамките на две седмици в неформална и приятелска обстановка. Програмата им е запълнена с лекции, работилници, дискусии, разходки и партита. Трудно е преживяването да бъде описано с думи:)

EASA16

Събитието се организира от студенти за студенти, като всяка година различна страна става домакин. След като домакинът стане известен, започва трескава подготовка на асамблеята. Не е лесна работа да организираш всичко за около 500 студента.

Как става подборът на участниците? Всяка държава има национални представители, които имат ангажимента да изберат между 5-10 студента, в зависимост от страната, в която живеят.

Работата на организаторите е да изберат работилниците. В петък (13.12.2013) беше обявен конкурсът за работилници. Тъй като тази година темата е симбиоза, се насърчава участието на различни по професия хора – артисти, социолози, архитекти…и въобще всеки, който има желание и добра идея е свободен да участва.

Тук можете да намерите подробна информация и полезни съвети как да представите кандидатурата си за работилница, какъв вид работилница може да предложите и т.н.: tutur pack – symбиоза 2014, Велико Търново.

Ето и малко вдъхновение от част от уъркшопите проведени в Манчестър през 2010, където аз имах щастието да бъда участник:

Artificial identity – работилницата, в която аз участвах.

Някои от другите:

Можете да следите актуалната информация за събитието на официалния сайт, както и във facebook:

http://symbioza.bg/

https://www.facebook.com/EASA.Bulgaria

Автор и снимки: Рая Боюкова/ raya@te3s.org

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *