шезлонг от евро палети в градината

Oт нищо нещо или как да си направим шезлонг

В последно време европалетите се използват за най-различни интериорни и екстериорни решения. И не случайно. Те са евтини, дървени, с размери, които могат да се приложат почти навсякъде и в същото време поемат голямо натоварване.

pallet_86321a705e662b6f4d7a7affc46c15e5

Преди няколко лета ни бяха попаднали няколко европалети и след дълго мислене решихме, че са идеални за 2 шезлонга. А ето и рецептата (за 2 броя ) : )

4 европалет – 5-15лв./бр.

1 опаковка лак за дърво (в нашия случай тъмен махагон) – 6,50 лв. Можете да ги боядисате и в някакъв цвят.

8 панти – 10 лв. – 2 панти са ви необходими, за връзката между двете европалети, за да може да се повдига облегалката и 2 са за подпиралките отзад, които се закрепват за повдигащата се палета.

4 бр. летви, които служат за повдигане на задната част на шезлонга и още 4, които помагат за по-стабилна връзка между двата елемента (виж снимките).

4 бр. възглавници ( 60/120 см.) – можете да ги закупите готови или, както е в нашия случай, да си ги ушиете от стари юргани : ) Но все пак си избрахме хубав ленен плат, който струва около 12 лв./ м’. На пазара има голямо разнообразие от готови възглавници за шезлонг и може би ще излезе по изгодно ако си ги закупите директно, ако си харесате десен. А и би ви спестило малко време.

Ето и нашия резултат. Към двата шезлонга сме добавили и масичка от по-малък размер европалета, както и градински лампи също направени от нас.

DSC_0723
DSC_0727

Ако имате въпроси, можете да ни пишете: info@te3s.org

Автор на статията и на шезлонга: арх. Рая Боюкова | raya@te3s.org

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *