украса на прозорец за хелоуин

Да преобразим дома с украса за Хелоуин – 8 страхотни и лесни идеи

Весело-страшният празник наближава и ако сте от хората, които обичат да празнуват с цялото си сърце, значи вече мислите за украса за Хелоуин за дома си. Така де, има ли по-приятен начин да потопите децата в магията и безстрашието на този ден?

В следващите редове ще ви предложим няколко страхотни идеи за украса за Halloween плюс няколко специални, само за фенове. Изберете си, добавете малко въображение и създайте празнична атмосфера у дома.

1. Украса за Хелоуин с тикви

Какво би бил Хелоуин без тиквени фенери?! Същите, които и ние правехме като деца с помощта на мама и тате, помните ли?

Извикайте децата да участват, да дават идеи и да се наслаждават на сътворяването с ръце. Издълбайте тиквите, изрежете различни ажурни фигури по корите им и запалете вътре чаени свещи.

Ако това занятие ви се вижда малко трудно (да, борбата с твърдите тикви не е за подценяване), изрисувайте корите с очи и усти, с чудовища и паяци или просто с красиви цветя.

Специална идея: Можете да опитате и елементарни детайли с техниката карвинг, като издълбаете в кората на тиквата различни релефни детайли – от прави черти до очи, цветя или животни.

2. Украса по стените

Дори най-любимите картини в хола могат да омръзнат с годините, така че ги свалете за няколко дни и ги заменете с тематични принтове. Това е бърза и лесна украса за Хелоуин, която ще отнеме малко време и усилия.

Ако нямате време или възможност да се снабдите с принтирани изображения, помолете децата да нарисуват. Така ще поощрите креативността им, ще ги подтикнете да творят с ръцете си и ще ги накарате да се почувстват горди и можещи, като окачите картините им на видно място у дома.

Специална идея: Налепете изкуствени паяжини и силуети от хартия по платната и около тях, за да подсилите внушението.

3. Сменете декорацията у дома

И като сте започнали с картините, карайте нататък – сменете цветовата гама у дома. Дори да не искате чудовища и паяци, елементите в оранжево, черно и сиво ще бъдат достатъчна украса за Хелуоин. Просто подменете за малко възглавничките на дивана и покривките на масите, добавете няколко тикви по секцията или ъглите на стаите.

Специална идея: Ако телевизорът ви има картина на стендбай режим, заменете и нея с подходяща за празника.

4. Осветлението

Страшните места са винаги тъмни. Така че направете осветлението у дома по-приглушено. Поставете из стаите декоративни лампички и свещи и ги използвайте. Може да си купите или направите тематични свещници.

Специална идея: Не забравяйте, че вече имате тиквени фенери!

5. Декорация по прозорците

Защо да се радвате на празника сами, като може да го споделите? Ако налепите украса за Хелоуин по прозорците, ще потопите в атмосферата и минувачите отвън. Изрежете от черна хартия и налепете по стъклата силуети на прилепи, вещици, паяци, паяжини, призраци и каквото друго ви харесва. Правят се лесно и са много ефектни.

Специална идея: Останаха ли ви изкуствени паяжини? Налепете и от тях по дограмата и стъклата.

6. Украса за Хелоуин за врата

И като сте започнали да радвате всички, продължете с украса на вратата. Защото няма нищо по-хубаво от усмивките на децата, когато ви навестят, нали?

Тук можете да развихрите въображението си и да използвате всички възможности – да залепите силуети като по прозорците или нарочно купени стикери. Добавете изкуствени паяжини и дори пластмасови фигурки на чудовища. Можете да поставите отпред и тиквен фенер и метла с дръжка (която може би някоя вещица е забравила пред дома ви).

Специална идея: Превърнете вратата в лице на чудовище, като ѝ залепите големи очи и страшни зъби.

7. И масата, разбира се!

комплект за чай във формата на тикви
Храна за хелоуин

Вероятно вече имате подготвени рецепти за чудовищни бисквитки, сладки и соленки. Но не забравяйте да добавите на трапезата си тематични салфетки, чинии, чаши, за да подсилите преживяването. Може да направите с децата пръстени за салфетки, фигурки за сламки и чаши, подложки за хранене от хартия – със силуети, рисунки, апликации, както ви харесва. Не забравяйте да сложите и свещи в специалните свещници и да смените покривката, естествено.

Специална идея: Разпръснете по масата няколко малки тикви или фигурки на чудовища за допълнителна украса.

8. Костюми за Хелоуин? Не е трудно

костюм призрак с чершаф
костюм за хелоуин с бинт

Представете си колко ще се зарадват децата на един истински домашен карнавал! Не е нужно да си купувате скъпи специални костюми. Просто не забравяйте, че Хелоуин не е конкурс, а забавление за семейството. Използвайте въображението, дрехите от гардероба и вещите у дома, изрисувайте или гримирайте страшно лицата си или просто си нахлупете шапки на вещици. И настроението у дома ще се промени изведнъж!

Специална идея: Направете заедно с децата маски от картон. Изрежете им очи и ги оставете да изрисуват всичко страшно, което могат да измислят.

И накрая имаме към вас един специален въпрос: „Лакомство или пакост?“

Бу-ха-ха-ха!

Автор: Теди Демирева

info@te3s.org

Четете още:

Алтернативни елхи за една различна Коледа

Почерпете вдъхновение в Pinterest!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *