Лятно училище в Котор, Черна гора

До 30 май 2014 имате възможност да кандидатствате за лятното училище в Котор, което се организира за трета поредна година. В него могат да участват студенти по архитектура и вече завършили архитекти. Тази година двуседмичното лятно училище (2-13 юли) ще бъде посветено на решаване на проблемите на една от най-емблематичните сгради в града – хотел Фиорд, както и на зоната около нея. Интересното тази година е, че сборния пункт ще бъде във Венеция, където участниците ще посетят павилиона на Черна Гора на архитектурното бианале и след това всички заедно ще отпътуват за Котор, където ще работят върху зададената тема.

Лятното училище ще бъде водено от различни ментори и лектори от цяла Европа. Техните имена и кратки автобиографии можете да видите ТУК

Кандидатстването става като изпратите CV на apply@kotorapss.me

Таксата за участие е 330€  и включва:

  • обучение
  • спане
  • две екскурзии в рамките на програмата

Повече информация можете да намерите на сайта на събитието: http://www.kotorapss.me/

Ето и малко повече информация за самия град, който определено си заслужава да посетите:

Котор е крайбрежен град в югоизточната част на Черна гора. Намира се в най-изолираната част на Которския залив. Градът е един от обектите на световно наследство на ЮНЕСКО, заради старото средиземноморско пристанище и впечатляващата градска стена ограждаща града. Между 1420 и 1797 Котор и околностите му са под властта на Венецианската република и затова венецианското влияние е видимо в архитектурата.

info@te3s.org

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *