Hello wood – Project Village 2015

hello wood
Снимка: Рая Боюкова

През юли имах удоволствието да участвам в един много интересен архитектурен фестивал в Унгария – Hello wood.  Събитието се организира за шеста поредна година и всяка година засяга различна тема. Тазгодишната беше  Проект Село (Project Village), като целта беше участниците да създадат цялостна концепция/утопия за съвременно село с всичките му (не)традиционни компоненти. 15 екипа работиха усилено за създаването на селото. Участниците бяха от цял свят – Америка, Азия, Европа и както всяка година се събраха на същото уютно място с вдъхновяваща природа и уникална атмосфера. Обикновено дървените строежи остават на мястото, където са построени, но тази година трябваше да бъдат транспортирани до съседно село (на около половин километър разстояние), за да бъдат обединени в един цялостен проект и в същото време да бъдат използвани за местен фестивал. Самото транспортиране на големите дървени структури също си беше предизвикателство само по себе си.

Беше интересно да се проследи как различните ръководители на работилници реализират своите проекти. Някои нямаха завършен проект, а само концепция, която доразвиха заедно с участниците. Това ги забави малко и се наложи да поработят активно последните една-две нощи. Други работиха върху готови проекти и построиха доста впечатляващи неща. В следващия пост ще покажа всички проекти и техните реализации.

Аз имах късмета да попадна в страхотен тим (предполагам всеки от участниците може да каже същото за своя екип). Работихме много организирано и се сработихме доста добре за краткото време, с което разполагаме. Повече подробности за проекта ни можете да видите ТУК.

IMG_4082
IMG_2410

Жега, много работа, смях, вечерно бъбрене покрай огън, купони, летни бури, вкусна храна, студени душове, звезди и мечти. Организаторите се справиха перфектно със задачата си. Постараха се нищо да не липсва и поддържаха добрата атмосфера в лагера. Запознах се с много интересни хора, с които обсъждахме, работихме и се веселихме в рамките на една седмица.  Една седмица, която дълго ще помня и ще се надявам да се повтори догодина…

hello wood
Снимка: Рая Боюкова

Можете да усетите повече от атмосферата на фестивала в официалната страница на фестивала във Vimeo.

Снимки: Hello wood

Автор: Рая Боюкова | raya@te3s.org

2 thoughts on “Hello wood – Project Village 2015”

  1. Pingback: Църквата АРГО – Hello wood, Project Village 2015 (част 2) | TE3S

  2. Pingback: Hello wood – Project village 2 | TE3S

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *