“Черната дъска” като акцент в интериора

Като чуете за черна дъска, неминуемо във вас изникват асоциации за училище и класна стая, но в един по-разчупен вариант, тя би се превърнала в един прекрасен акцент в интериора.  Самият факт, че можете да напишете и нарисувате всичко, което си поискате, внася определена динамика, пък и излиза доста по-евтино от пребоядисване, всеки път като ви осени вдъхновението.

Може би  най-практичното използване на “черна дъска” е в някое заведение. Всеки ден може да се изписва специалитета на деня, менюто или по някоя закачка към посетителите.

Използване в бар или ресторант:

Друго полезно приложение на подобна стена е в офиса. Не заема място, а може върху нея да се оставят бележки, да се записват задачите, да се изготвя план за действие, график или просто да се записват креативни идеи.

Използване в офиса:

Съдейки по обществените тоалетни, явно санитарните възли определено предизвикват творческия устрем у хората. Една “черна дъска” определено ще свърши добра работа в тези случаи, пък и после лесно може да се отървете от по-неприятните словоизлияния.

Използване в банята:

Ако пък говорим за домашни условия, на мен винаги ми се е искало да имам къде да си запиша продуктите за новата рецепта, а не да търся по хвърчащи листове. Пък и за моята разсеяна личност едно “купи мляко” над мивката би било много полезно.

Използване в кухнята:

Вече споменах, колко по-лесно е да нарисуваш нещо ново на стената, отколкото да търсиш други методи за разнообразяване на дневната например.

Използване в дневната:

Или пък на трапезарията. А може би да начертаете таблица с разпределяне на къщните задължения и задачите през седмицата.

Използване в трапезарията:

Сънувате някакъв прекрасен сън, но минути по-късно сте го забравили? Ето това е добър момент да хванете тебешира и да го запишете на стената.

Използване в спалнята:

И разбира се най-логичното място за стена, на която може да се рисува, в къщата – детската стая. Малчуганите винаги са били най-големи ентусиасти за рисуване по стените. Сега със собствена черна дъска в стаята, могат да си развихрят въображението до краен предел.

Използване в детската:

Каквото и място да изберете за вашата “черна дъска”, тя би внесла закачка в интериора и би го направила по-разчупен. Творете и се забавлявайте на воля.

Автор: Невена Трифонова/ nevena@te3s.org

Източници: Mama shelter, Juan’s flying burrito, Chalk white arrow, Ffffound!1 kind design

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *