Тенденции в интериора и защо да не ги следваме.

В началото на всяка година можете да прочетете доста статии относно последния писък на модата що се отнася до интериора. Но дори и да сте най-следващият тенденциите човек, трудно бихте могли да сменяте вида на дома си всяка година. Разбира се, можете да вкарвате отделни, лесносменяеми мебели, текстил и различни декоративни елементи. Но и те са по-скоро въпрос на личен вкус и не е задължително да чакате нова година, за да промените нещо в дома си.

Поради тази причина бих ви дала няколко съвета какво да следвате и да се замислите върху няколко общовалидни принципа преди да се впуснете в трескаво пребоядисване с новия цвят на годината PANTONE.

  • Следвайте вътрешния си глас – Всички хора сме различни и имено затова животът е толкова пъстър и разнообразен. Няма как всички да харесваме модерен стил и ахроматична гама. Ако кухнята на мечтите ви e в „Бохо“ стил… aми, просто я направете такава, без да се интересувате, че тази година е на мода друго. Вашият дом е огледало на вашия вътрешен свят!
Image source / Снимка
  • Отговорете на нуждите си – По ред причини актуалното за годината може да не отговаря на вашите нужди. Например ако имате домашен любимец, може би текстилни или кожени столове не са най-подходящи за трапезарията или пък е трудно да подържате минималистичен вид на дома си, когато децата играят из цялата къща. Както се казва „Всеки луд с номера си“ :). Уверете се, че вашият дом отговаря преди всичко на вашите потребности, за да бъде удобен и уютен за вас и модерен във вашите очи.
  • Съобразете се с бюджета си – Когато започвате преустройство, изключително важно е да направите бюджет и да се съобразите с него. Изберете материалите и обзавеждането според средствата, които сте определили за това. Има прекрасни неща и идеи, които могат да ви помогнат в реализирането на изискан, стилен и уютен дом, дори и бюджетът ви да е скромен.

В крайна сметка всеки ремонт е неудобство за обитателите на дома, поради което е важно да подхождаме рационално и отговорно. Никой не иска да живее във вечен ремонт, а и не е необходимо. Няма нищо лошо в модерните неща, но преди всичко бъдете себе си, съграждайки новия си дом.

Рая | raya@te3s.org

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s