Mодерен апартамент в 60 кв. м.

Проектът е дело на руския дизайнерът Влад Мишин, който успява, само на 60 кв. м., да проектира просторно и многофункционално жилище.

Апартаментът е разделен по средата с пластична структура, коята обособява различните функционални групи. Преградната стена е изградена от няколко трансформиращи се част и представлява черна метална носеща рамка с покритие от шперплат.  

Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-9

Стената е разделена на три части. Първата, на която са вместени телевизорът и малка библиотека, се върти около оста си, така че да може да се гледа както от дневната, така и от спалнята. Зад втората част е „скрит“ кухненския кът. Тя може да се затваря и отваря с помощта на плъзгащи се елементи. Хладилникът е поставен в отделна ниша със самостоятелна вратичка. В третата част на стената е вратата към тоалетната. Достъп към санитарното помещение има и от спалнята.

Съчетаването на материалите и цветовете е изключително приятно. Светлото дърво и топлият жълт цвят придават уют и мекота на иначе ръбатите форми.

Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-5Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-1 Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-2Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-3Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-4Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-7Transformer-Apartment-Vlad-Mishin-6

Източник: http://vladmishin.com/

Статия: арх. Рая Боюкова | raya@te3s.org

info@te3s.org

Advertisements

One Comment Add yours

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s