TE3S

АРХИТЕКТУРА, ИНТЕРИОР И ДИЗАЙН

10 лесни идеи за хващащи окото стени

Искате да освежите стените в апартамента? Защо не пробвате нещо ново като да наредите няколко цветни рисунки, да окачите плочки по стените или да изложите някой гигантски възел като истинско произведение на изкуството? Ето десет лесни идеи на Лаура Гаскил как да събудите вашите стени:

Eclectic Living Room by Brooklyn Photographers Rikki Snyder
1. Изкуство хванато на щипка. Кой се нуждае от рамки? Бързо и лесно решение може да намерите в магазина за офис консумативи като вземете кутия с щипки. Веднъж като сте ги прикрепили към стената може да защипвате различни рисунки и да ги сменята,  когато си поискате.
Traditional Dining Room by Los Angeles Interior Designers & Decorators Carolyn Greco [Interior] Design
2. Цветно паспарту. Харесвате картините, които притежавате, но искате да им придадете свеж вид? Опитайте да смените скучното бяло паспарту с някое цветно. Светло синьото е класическо и изглежда особено свежо през лятото.
Eclectic Living Room by Little Rock Interior Designers & Decorators Tobi Fairley Interior Design
3.Боядисани рамки. Искате да запълните празна стена, но бюджета ви е ограничен? Ако нямате нищо против да прекарате сутринта с четка и боя в ръка, това е решието за вас. Можете да съберете стари рамки от антиквариати и да ги боядисате, така че да си подхождат. Окачени на стената, без стъкла, те са идеални за излагане на малки релефни обекти.
Modern Entry by Portsmouth Interior Designers & Decorators Patty Kennedy Interiors, LLC
4. Цветна керамика. Осъвременете познатия начин на показване на чинии като към класическите синьо-бели, прибавите няколко в ярки цветове. Използването на различни форми, размери и цветове внася динамика в композицията. Първо подредете чиниите на пода и не забравяйте да им направите снимка преди да започнете реденето.
Eclectic Spaces by Brooklyn Photographers Rikki Snyder
5. Колекция от огледала. Защо не няколко лавици с огледала? Дозина малки огледала може да се окажат по-достъпни, отколкото едно голямо, а изглеждат също толкова очарователни.
Traditional Living Room by Austin Architects & Designers Hugh Jefferson Randolph Architects
6. Плочки като изкуство. Има изумителни плочки на пазара. Защо да не ги окачим като истинско изкуство? Проверете в магазините за плочки или доставчиците на камък, а може и да издирите някоя ръчно рисувана керамика.
Transitional Kids by Scottsdale Interior Designers & Decorators J & J Design Group, LLC.
7. Букви от илюстрации на стари книжки. Тези всъщност са дело на професионалист, но това не пречи да опитате да ги направите и сами. Вземете обикновен картон или няколко готови форми от папиемаше на букви от магазин за занаяти и купчина похабени стари детски книжки – това е идеален начин да вдъхнете нов живот на тези, които вече не стават за четене. Внимателно очертайте всяка буква върху отделна страница, след това я изрежете с макетен нож. Използвайте спрей лепило или такова за декупаж за закрепване на илюстрациите към буквите.
Transitional Kids by Long Beach Interior Designers & Decorators FLO Design Studio
8. „Невидимите“ книжни лавици. Можете да намерите тези готови, или да създадете свой собствен вариант с помощта на стари книги с интересни корици. Основната идея е да прикачите скоба на издание с твърди корици. Когато подредите други книги отгоре, самата лавица се превръща в част от купчината.
Traditional Home Office by Boston Architects & Designers Eck | MacNeely Architects inc.
9. Географски карти. Старите навиващи се карти придават ученическо звучене на стаята. Опитайте да сложите някоя в кабинета, домашния офис или трапезарията. Само не очаквайте да използвате ретро карта като инструмент за преподаване … те могат да бъдат доста остаряли!
Contemporary Dining Room by Toronto Interior Designers & Decorators Rad Design Inc
10. Възел като произведение на изкуството. Кой би си  помислил, че старо, захабено парче въже би се превърнало в изкуството върху стената? Консултирайте се с книга за връзване на възли, за да направите някой по-сложен или просто си поиграйте, докато сте доволни от резултата и го окачете на стената.
източник: www.houzz.com
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on юни 10, 2014 by in декорация, направи си сам, съвети за интериора.

Навигация

  • 46,584 hits
Follow TE3S on WordPress.com
%d bloggers like this: