10 лесни идеи за хващащи окото стени

Искате да освежите стените в апартамента? Защо не пробвате нещо ново като да наредите няколко цветни рисунки, да окачите плочки по стените или да изложите някой гигантски възел като истинско произведение на изкуството? Ето десет лесни идеи на Лаура Гаскил как да събудите вашите стени:

1. Изкуство хванато на щипка. Кой се нуждае от рамки? Бързо и лесно решение може да намерите в магазина за офис консумативи като вземете кутия с щипки. Веднъж като сте ги прикрепили към стената може да защипвате различни рисунки и да ги сменята,  когато си поискате.
2. Цветно паспарту. Харесвате картините, които притежавате, но искате да им придадете свеж вид? Опитайте да смените скучното бяло паспарту с някое цветно. Светло синьото е класическо и изглежда особено свежо през лятото.
3.Боядисани рамки. Искате да запълните празна стена, но бюджета ви е ограничен? Ако нямате нищо против да прекарате сутринта с четка и боя в ръка, това е решието за вас. Можете да съберете стари рамки от антиквариати и да ги боядисате, така че да си подхождат. Окачени на стената, без стъкла, те са идеални за излагане на малки релефни обекти.
4. Цветна керамика. Осъвременете познатия начин на показване на чинии като към класическите синьо-бели, прибавите няколко в ярки цветове. Използването на различни форми, размери и цветове внася динамика в композицията. Първо подредете чиниите на пода и не забравяйте да им направите снимка преди да започнете реденето.
5. Колекция от огледала. Защо не няколко лавици с огледала? Дозина малки огледала може да се окажат по-достъпни, отколкото едно голямо, а изглеждат също толкова очарователни.
6. Плочки като изкуство. Има изумителни плочки на пазара. Защо да не ги окачим като истинско изкуство? Проверете в магазините за плочки или доставчиците на камък, а може и да издирите някоя ръчно рисувана керамика.
7. Букви от илюстрации на стари книжки. Тези всъщност са дело на професионалист, но това не пречи да опитате да ги направите и сами. Вземете обикновен картон или няколко готови форми от папиемаше на букви от магазин за занаяти и купчина похабени стари детски книжки – това е идеален начин да вдъхнете нов живот на тези, които вече не стават за четене. Внимателно очертайте всяка буква върху отделна страница, след това я изрежете с макетен нож. Използвайте спрей лепило или такова за декупаж за закрепване на илюстрациите към буквите.
8. “Невидимите” книжни лавици. Можете да намерите тези готови, или да създадете свой собствен вариант с помощта на стари книги с интересни корици. Основната идея е да прикачите скоба на издание с твърди корици. Когато подредите други книги отгоре, самата лавица се превръща в част от купчината.
9. Географски карти. Старите навиващи се карти придават ученическо звучене на стаята. Опитайте да сложите някоя в кабинета, домашния офис или трапезарията. Само не очаквайте да използвате ретро карта като инструмент за преподаване … те могат да бъдат доста остаряли!
10. Възел като произведение на изкуството. Кой би си  помислил, че старо, захабено парче въже би се превърнало в изкуството върху стената? Консултирайте се с книга за връзване на възли, за да направите някой по-сложен или просто си поиграйте, докато сте доволни от резултата и го окачете на стената.
източник: www.houzz.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *