Дървена църква в Боровец

Обикновено сме свикнали да четем за дървени църкви в Норвегия например, но ето че и в България имаме една, изцяло изградена от дърво.

_DSC0696

Continue reading „Дървена църква в Боровец“

Advertisements

Лампите „Липера“ на базара за ръчно изработени лампи

В дните 15 – 17 декмври 2017 се проведе третия базар за ръчно изработени лампи в Underground gallery/studio. Атмосферата беше прекрасна. Всички участници внесоха светлина и уют с прекрасните си творения, в иначе студената и сива индустриална сграда.

Имаше лампи, направени от всякакви предмети и материали. Можете да разгледате повече за всички участници във фейсбук събитието, а аз искам да ви разкажа повече за моето участие.

Continue reading „Лампите „Липера“ на базара за ръчно изработени лампи“

Архитекти на помощ

Имайки предвид бедствените положения по света и у нас тази година се замислих какво могат да направят архитектите в такава ситуация. Как може да се помогне на хора изгубили домовете си. В крайна сметка нали архитектите създават не само сгради, а среда на живот.

Един архитект, който не само седи и мисли, а и прави нещо по въпроса е носителя на наградата Прицкер за 2014 година архитект Шигеру Бан. Continue reading „Архитекти на помощ“

Мобилен павилион за сладолед

Проектът е реализиран през юни 2017, в двора на стара пивоварна в Познан, Полша. Архитектите от студио mode:lina използват много хитър начин да подскажат на хората каква е функцията на този павилион, като изграждат уникална фасада с помощта на почти 1000 бели конуса. Големите стъклени витрини загатват интериора и те приканват да влезеш вътре. Едновременно с това отразяват околната среда и изграждат една уникална симбиоза с нея. Павилиона е с площ от 35 кв.м. и е едно истинско архитектурно бижуMA245_Lodovnia_schemat-01-1 Continue reading „Мобилен павилион за сладолед“

9 добри причини да наемете интериорен дизайнер

 В днешно време човек може да намери информация за всичко, включително и за това как да обзаведе жилището си. Има хиляди източници на идеи, съвети как да си направим всичко сами и от къде да поръчаме най-изгодно всичко за дома.

 Въпреки това има поне 9 основателни причини да наемете човек, който да ви помогне с нелеката задача да преобразите дома си.

pexels-photo-212286

Спестявате много време

Мисията „Направи си сам нов дом“ не е невъзможна, но ще ви отнеме много време да проучите материали, мебели, как да ги съчетаете и т.н. Ако сте от хората, за които времето е пари, по-добре споделете идеите и мечтите си с човек, който може да ги превърне в реалност много по-бързо от вас. Continue reading „9 добри причини да наемете интериорен дизайнер“

Интериорен дизайн на офиса на норвежката компания Opera Software във Вроцлав, Полша

Проектант: mode:lina

Вид проект: Офис

Площ: 4000 кв.м.

Година: 2015

Място: Вроцлав, Полша

ma_opera_wroclaw_hr02-1024x683

Новият офис на компанията е разположен в сърцето на град Вроцлав в две сгради с историческо значение. Continue reading „Интериорен дизайн на офиса на норвежката компания Opera Software във Вроцлав, Полша“

Зимни убежища

С настъпването на зимата и в очакване на празниците ще ви представим няколко симпатични съоръжения, в които хората имат възможност да общуват и да се забавляват в студените зимни дни или просто да се скрият от студения зимен вятър.

Временен ресторант върху замръзнала река – Уинипег, Канада

Архитекти: OS31

Година на реализация: 2015

511f5a30381541-569d52668bcf5 Continue reading „Зимни убежища“

Представяме ви: Ryntovt Design Studio

Тази седмица черпим вдъхновение от украинското студио Ryntovt Design. Студиото разполага със собствена работилница, където създава уникални дървени елементи и мебели за своите интериори. Вплитат умело детайли от живата природата във всеки един от техните проекти.

Жилищни интериори

11_12-10-27-099 Continue reading „Представяме ви: Ryntovt Design Studio“

Павилионът Барселона

Барселона е град, който вдъхновява, известен още и като града на Гауди. Когато отиваш за първи път там, е съвсем нормално да посетиш всичките творения на гениалния архитект. Гауди е навсякъде и служи като добра реклама за привличане на хиляди туристи всяка година. Но когато опознаеш града по-добре откриваш малки детайли, които са не по-малко вдъхновяващи. Наскоро посетих едно истинско архитектурно бижу, разположено в прекрасна част на града, което определено си заслужава да му отделите малко време.

Павилионът Барселона.

Малкото е повече!

dsc_0051 Continue reading „Павилионът Барселона“

Hello wood – Project village 2

Юли, отново в Унгария…познатото място, където миналата година започна проектът „Село“. Някои стари муцуни и много нови лица. Усещането, че се завръщаш на село или на детски лагер, за да се видиш с приятелите, които виждаш веднъж годишно точно на това определено място. Много работа, още повече забавления и впечатляващи резултати…

Continue reading „Hello wood – Project village 2“

Разчупете балкона – лятото идва

Лятото наближава, а с него и желанието ни да избягаме от градската жега, да се впуснем в безкрайни приключения и да забравим натовареното ежедневие. Когато отпуската е далеч, можете да направите своя малък оазис на балкона, където с книга в ръка или просто мечтаейки да се отнасяте на далечни места. Представяме ви няколко оригинални идеи, които да ви вдъхновят да направите от малкия си балкон предпочитано място за почивка в градски условия.

1. Отървете се от излишните неща.

Балконът не  е склад. Често срещано явление е да трупаме непотребните неща именно там. Направете едно основно почистване и изхвърлете или преместете в мазето всичко, което ви пречи. Балконът ви може да се окаже много по-голям, от колкото си мислите и съвсем достатъчен за един малък градски оазис.

balcony Continue reading „Разчупете балкона – лятото идва“

Долен – фест и къщи от резервата

Човек се разсее само за момент и изведнъж се оказва края на септември, а есента е започнала да проявява увереност. Аз, обаче, смятам, че приключването на лятото като сезон, е твърде неприемливо явление и възнамерявам да продължа настроението с още един рзаказ за безгрижните ни похождения.

Този път действието се развива в с. Долен, поводът беше първото (и  доста успешно) издание на музикалния фестивал Transfiguration . Той се проведе в началото на август, а името му идва от празника Преображение Господне – времето, по което се е състоял традиционния събор в селото. Мястото, музиката, хората, с които се запознахме – всичко беше „преобразяващо“ (нямаме търпение да се повтори)!

с. Долен

Continue reading „Долен – фест и къщи от резервата“